Kuusenpihkasta tehty korvahuuhde estää antibiootille vastustuskykyisten bakteerien kasvua

Metisilliini-antibiootille vastustuskykyiset Staphylococcus pseudintermedius -bakteerit ovat koirien iho- ja korvatulehduksissa yleisiä. Kuusenpihkaliuos estää bakteerien kasvua merkittävästi. Koirien korvien puhdistukseen kehitetty suomalainen, kuusen pihkaan pohjautuva korvahuuhde osoittautui laboratoriotutkimuksissa erittäin tehokkaaksi metisilliini-antibiootille resistenttejä Staphylococcus pseudintermedius -bakteereita eli MRSP-bakteereita vastaan. S. pseudintermedius on yleinen bakteeri koiran iho- ja korvatulehduksissa. MRSP-bak­tee­rien mää­rä vä­he­ni mur­to-osaan vuo­ro­kau­des­sa Testiin oli valittu kolme…

Tietosuojaseloste

Eläinlääkäriasemalla kerätään lemmikin tietojen (nimi, syntymäaika, rotu, mahdollinen rekisterinumero ja/tai tunnistemerkintä) lisäksi omistajatietoja (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) lemmikkien identifioimiseksi.
Eläinlääkäriseman potilaina saattaa olla useita samannimisiä lemmikkejä, joilla ei ole rekisterinumeroa tai tunnistusmerkintää, joilla ne voitaisiin tarkemmin identifioida, siksi kysytään lemmikin tietojen lisäksi omistajatietoja.

Tietosuojaseloste

Koiran omistaminen kannattaa – lisää sydänterveyttä ja elinikää /IL 21.11.2017

Iltalehti uutisoi seuraavaa: Koiran omistaminen vaikuttaa erityisen positiivisesti yksinasuvien terveyteen. Koiranomistajat saattavat olla muita pienemmässä vaarassa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Koiranomistajat saattavat myös elää muita pidempään. Eniten omistajansa terveyteen vaikuttivat metsästykseen jalostetut koirarodut. Ruotsalaistutkijoiden mukaan koiranomistajat saattavat olla muita pienemmässä vaarassa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Tulokset antavat viitettä myös siihen, että koiranomistajat saattavat elää muita…

Todistetusti tyytyväisimmät asiakkaat

Suomen Yritysvaliot teki satunnaisesti valituille hyvinkääläisille puhelinhaastattelun, jossa se kyseli kaupunkilaisten tyytyväisyyttä eri toimalaojen palveluiden tuottajiin.
Eläinlääkäriasemamme pärjäsi kyselyssä erinomaisesti ja saimmekin “todistetusti tyytyväisimmät asiakkaat” sertifikaatin.
Kiitos kaikille luottamuksesta!

Hyvinkään Eläinlääkäriasema Sanum Oy Web- ja e-sertifikaatti 2017

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan Leppävirralta tutkittavaksi toimitetusta lepakosta (viiksisiippa eli Myotis mystacinus) on todettu lepakkorabiesvirus.

Jos epäilee lepakon sairastavan rabiesta, on otettava yhteyttä paikalliseen kunnaneläinlääkäriin. Evira tutkii kuolleet lepakot rabieksen varalta Helsingin toimipaikassaan. Lepakot ovat luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettuja. Lepakkoon ei tule koskea paljain käsin. Lepakon kanssa kosketuksiin joutuneen henkilön on syytä hakeutua lääkäriin, ellei varmasti voida sulkea pois puremaa, naarmua tai limakalvoaltistusta. Evira suosittelee kaikkien koirien ja kissojen, myös sisäkissojen,…