Alla esimerkkejä yleisimpien toimenpiteiden hinnoista. Hinnat sisältävät poliklinikkamaksun ja arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hinnaston muutoksiin.

Eläinlääkärikäynnin maksu koostuu yleisimmin poliklinikkamaksusta, eläinlääkärin (ja hoitajan) toimenpidemaksusta, tarvittaessa anestesiamaksusta sekä erilaisista tutkimuksista (röntgen, laboratorio jne), tarvikkeista ja lääkkeistä. Lääkelain mukaan lääkkeet on hinnoiteltava todellisen kulutuksen mukaan. Tämän vuoksi lääkkeiden hintaa ei voida ennakolta aina täysin arvoida.

Kotona tarvittavaan jatkohoitoon määrättävät lääkkeet ja tarvikkeet veloitetaan myös erikseen, samoin kuin käynnin yhteydessä mahdollisesti suoritettavat laboratoriokokeet tai muut jatkotoimenpiteet. Hinnat ja laskutusperusteet on eritelty maksukuitissa.

Kliininen perusterveystarkastus noin 75€ (ei sisällä lääkkeitä, eikä esim. laboratorio tai rtg tutkimuksia)
Rokotukset (koira tai kissa) 65-75€ rokotteista riippuen
Kissan kastraatio noin 100 €
Kissan sterilisaatio noin 195  €
Koiran kastraatio alkaen 270 € + lääkkeet, kauluri
Koiran sterilisaatio alkaen 380 € + lääkkeet, kauluri

em. hinnat pienelle (< 8 kg) koiralle, leikkauksen hinta riippuu suuresti koiran koosta (isolle eläimelle kuluu enemmän lääkkeitä ja tarvikkeita ja sen jatkolääkitys on kalliimpaa kuin pienen)

Tiineysultraääni noin 97 €
Viralliset lonkkakuvat noin 280€
Hammaskivenpoisto, kissa alkaen 170€
Hammaskivenpoisto, koira alkaen 220€

Kokonaishinta riippuu mm. koiran koosta / painosta, hammaskiven määrästä, tarvittavista lääkeaineista jne. Hintaan kuuluu hampaiden kliininen tarkastus ja hammaskiven poisto (pääasiassa ultraäänilaiteella ja tarvittaessa myös manuaalisesti). Hintaan EI kuulu hampaiden röntgenkuvauksia eikä hampaiden poistoja eikä mahdollisia jatkolääkityksiä esim. antibiootti tai kipulääke.

Toimenpiteiden yksityiskohtaisempi hinnasto nähtävissä vastaanotolla. Lisäksi yksilöllisemmän hinta-arvion saatte halutessanne myös puhelimitse soittamalla vastaanotolle aukioloaikoina. Ikävä kyllä tarkan hinta-arvion tekeminen potilasta näkemättä ei aina ole mahdollista, sillä puhelimessa saattaa olla hankala arvioida hoidon ja eri toimenpiteiden täsmällistä tarvetta. Esimerkiksi verinäytteen tarve saattaa ilmetä vasta potilaan tutkimisen yhteydessä eikä toimenpiteen tai laboratoriomäärityksen hintaa täten ole voitu etukäteen hinta-arviota annettaessa tietää.  Puhelimessa annetut hinta-arviot ovatkin aina suuntaa-antavia.

Toki pyrimme aina hoitotoimenpiteen yhteydessä informoimaan mahdollisista tutkimuksista, niiden eduista ja kustannuksista. Lisäksi tutkimusten laajuudesta ja etenemisestä sovitaan aina yhdessä omistajan kanssa.

Yleistä hintojen määräytymisestä

Pyydämme huomioimaan eri vastaanottojen hintoja vertailtaessa, että hoidon kokonaiskustannuksiin kullakin eläinlääkärivastaanotolla vaikuttavat mm. vastaanoton varustetaso, henkilökunnan määrä ja koulutustaso sekä henkilökunnan valmius eri toimenpiteisiin.

Periaatteessa voidaan sanoa, että kunnallisten eläinlääkärien palvelut ovat yksityisiä huokeampia johtuen mm. niukemmasta varustetasosta ja avustavan henkilökunnan puutteesta. Lisäksi kunnaneläinlääkärin tarvitse itse maksaa kiinteistön vuokra- ja ylläpitokustannuksia, joista yksityisen vastaanoton on sen sijaan huolehdittava.

Maksuvälineet:

Vastaanotolla maksuvälineinä käyvät: käteinen, pankkikortti, VISA, VISA Electron ja Mastercard (pankkisiirtoja emme anna).

Lisäksi vastaanotollamme käytössä LähiTapiolan suoraveloitus (ark. 9-17).