Määräaikaisrokotukset

Mikäli emo on asianmukaiseksi rokotettu, vastasyntyneet kissan- ja koiranpennut saavat emoltaan ja äidinmaidossa suojan erilaisia tarttuvia tauteja. Ensimmäisten elinviikkojen aikana tämä emolta saatu suoja kuitenkin heikkenee ja pentujen on saatava omat suojarokotteensa välttyäkseen tietyiltä tartuntataudeilta. Rokotushetkellä pennun on oltava terve ja madotettu. Mahdollinen sisäloistartunta heikentää rokotteen tehoa.

Kissojen ja koirien rokotukset
Rokotuksissa noudatamme Eviran suosituksia.

Koirien rokotussuositukset

IkäPenikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvovirusripuli, kennelyskäRabies
12 viikkoaX
16 viikkoaX
18-20 viikkoaX
n. 1 vuosiXX
Jatkossa rokotteet tehostetaan rokotteesta riippuen 1-3 vuoden välein.

 

Halutessasi voit testata koirasi rokotustarpeen: www.rokotuskone.fi sivustolta
Kissojen rokotussuositukset

IkäKissarutto-, rinotrakeiitti- ja calicivirusrokote (mahdollisesti myös klamydia)Rabies
12 viikkoaX
16 viikkoaX
18-20 viikkoaX
n. 1 vuosiXX
Jatkossa rokotteet tehostetaan rokotteesta riippuen 1-3 vuoden välein.

Lisäksi kissoja voidaan rokottaa leukoosia vastaan.

Rokotevalmistajat eivät suosittele kahden tai useamman rokotteen antamista yhtä aikaa, koska niiden yhteisvaikutuksia ei ole riittävästi tutkittu. Rokotteita kuitenkin annetaan useampi samalla käynnillä, jos omistaja niin haluaa.
Suomessa näyttelyihin, kokeisiin tai muihin yleisiin tapahtumiin osallistuvien koirien ja kissojen rokotusmääräykset voitte tarkistaa Suomen Kennelliitton ja Suomen Kissaliiton sivuilta.

Matkustettaessa lemmikin kanssa ulkomaille kannattaa käydä katsomassa vientisäännökset Eviran sivuilta. Lisätietoja saa tarvittaessa kunkin maan suurlähetystöstä.

Myös ulkomaille näyttelyihin matkustettaessa kannattaa rokotussäännöt tarkistaa Eviran lisäksi näyttelyn järjestäjän sivuilta. Lähialueista mm. joissakin Baltian maissa ja Venäjällä on näyttelyissä voimassa Suomen säännöistä poikkeavia käytäntöjä.
Koira- ja kissahoitoloilla voi olla omia rokotuskäytäntöjä, jotka kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen lemmikin hoitoon viemistä.
Rokotuskäynnin yhteydessä lemmikille tehdään yksinkertainen terveystarkastus.