Vastaanottomme palvelee sinua ja lemmikkiäsi vallitsevasta COVID-19 tilanteesta huolimatta normaalisti.

Jotta voisimme toimia näin jatkossakin ja välttää koronavirustartuntoja vastaanotolla, pyydämme asiakkaitamme noudattamaan seuraavia Ruokaviraston eläinlääkintäpalveluille antamia ohjeita.

Ruokaviraston ohjeiden mukaisesti vastaanotolla käyvien ihmisten määrää tulisi rajoittaa ylimääräisten kontaktien vähentämiseksi. Näin ollen pyydämme, että vain yksi henkilö toisi lemmikkiä vastaanotolle.
Tuojan tulisi olla terve, eikä hänellä saisi olla koronavirustartuntaan viittaavia oireita tai kontakteja tartunnan saaneisiin.
Poikkeustilanteessa, jos vastaanottohuoneessa on useita henkilöitä jo valmiiksi, pyydämme asiakasta odottamaan ulkotilassa/autossa omaa vastaanottovuoroaan.
Odottaessanne vastaanottohuoneessa, pyrkikää pitämään riittävä välimatka kanssaodottajaanne.

Useilla eläinlajeilla tunnetaan koronavirusten aiheuttamia sairauksia, joita ei pidä sekoittaa nyt ihmisillä tavattuun koronavirus COVID-19 -tautitapauksiin.
Lemmikki ei ole tartuntariski, vaan tämänhetkisen tiedon mukaan koronavirus COVID-19 tarttuu ihmisestä toiseen. Lemmikkien ei siis tiedetä sairastuneen, tai välittäneen COVID-19 virusta ihmisiin.